Меѓународното натпреварување на млади музичари “ОХРИДСКИ БИСЕРИ” се одржува на годишно ниво од 2002 година во прекрасниот амбиент на Охридското Езеро. Ние веруваме дека музичките натпревари го стимулираат страственото музицирање. За многу млади луѓе, тие се прво искуство на сцена и пред публика, свирење во ансамбли или надминување на традиционалниот школски репертоар. Секоја година, голем број на млади музичари учествуваат во нашиот натпревар. Мастеркласите и семинарите за време на истиот, се важен и постојан дел од музичкото образование на младите музичари. Целта на натпреварот е да се откријат и стимулираат исклучително талентирани ученици и студенти, да се забележи нивото на напредок во музичкото образование и да им се овозможи на надарените ученици да станат професионални уметници.

Ministry of Culture

Ministry of Culture

Republic of North Macedonia

Македонски Телеком

Македонски Телеком

технолошки партнер на фестивалот „Охридски Бисери”

EMCY

EMCY

European Union of Music Competitions for Youth

СОКОМ

СОКОМ

Сојуз на композиторите на Македонија

Do Re Mi

Do Re Mi

Musical instruments

Sponsor of special prizes.

Hotel CINGO

HOTEL CINGO

The comforts of home

Општина Охрид

Општина Охрид

Ohrid pearl Filevi

Ohrid pearl Filevi

Since 1928

Exploring Macedonia

Exploring Macedonia

Discover the beauties of our wonderful countrie

Apollonia Hotel

Apollonia Hotel

YAMAHA

YAMAHA

Sponsor of special prizes.

ОМУ „Методи Патче“

ОМУ „Методи Патче“

Music school "Metodi Patce"

Hotel Belvedere

Hotel Belvedere

TARISIO

TARISIO

Restoration of string instruments and bows with the best quality materials

Dwight and Ursula Mamlok Foundation

Dwight and Ursula Mamlok Foundation

Ries & Erler

Ries & Erler

Мusic publisher

ArDeSa

ArDeSa

Arbeitsgemeinschaft Deutsche Saxophonisten e.V.

Family of Wolfgang Jacobi

Family of Wolfgang Jacobi

Gebr. Alexander

Gebr. Alexander

Highest quality brass wind instruments – Handmade in Germany since 1782

Blog

Read the latest news here

Продолжување на рокот за пријавување

Почитувани, Со оглед на неизвесноста која се уште владее во врска со пандемијата со КОВИД-19 решивме да го продолжиме крајниот рок за пријавување до 30ти април. Датумите за натпреварот (15-19 јуни) сега за сега остануваат Read more…

Нов термин за натпреварот!

Почитувани натпреварувачи, По внимателно разгледување на состојбата се одлучивме новиот термин за одржување на Охридски Бисери да биде 27-30 август 2020 г. Исто така објавуваме и нов рок за пријавување заклучно со 30ти јуни 2020 Read more…

Одложување на натпреварот!

Почитувани учесници, Поради неизвесноста во врска со пандемијата со Ковид-19 донесовме одлука за одложување на Меѓународниот Натпревар за Млади Музичари „Охридски Бисери“. Новиот датум за натпреварот ќе биде одреден по завршувањето на вонредната состојба во Read more…

Get in Touch

Find us at the office

Music School “Metodi Patce”- 

"Nikola Karev" no.4, 
6000 Ohrid, Macedonia

Give us a ring

++ 389 77 914974 – Gjorge Ulishev

++ 389 70 217726 – Boris Svetiev
(for English speaking inquiries)

ohridskibiseri@yahoo.com